Funktioner: Pro-modulen


Dynamisk prissättning

Imagedesk stödjer RM och RF-prissättning. Du styr själv över detta. Vill du även sälja via poäng så finns det stöd för det i kombination med RF-priser.

Ljusbordsfunktionalitet

Skicka olika ljusbord (bildurval) till nya och befintliga kunder. Spara dina mest efterfrågade ljusbord och vinn tid nästa gång.

Stöd för uppdragsfotografering

Effektivisera dina uppdragsjobb genom att lägga upp ett urval från ditt uppdrag i en skyddad folder som bara kunden
kommer åt. Skapa sedan ett ljusbord och maila din kund som sedan kan välja ut och köpa direkt. Du kan:

Metadatastöd

Enkel autopublicering av bilder

Publicera film/video

Imagedesk har stöd för försäljning av video. Uppladdning sker via FTP och metadata sugs ut ur bifogad .jpg.

Sökordsoptimerat bildarkiv (SEO)

Säkrar dina leveransvillkor

Statistik och loggar

Kundhantering

Funktionalitet för dina kunder

Nedladdning av skissbilder

Nedladdning av högupplösta bilder

Försäljning av utskrifter

Komplett sökfunktionalitet

Stöd för olika språk

Stöd för egen design och webadress

Priser och betalningsflöden

*IPTC-data är fält som lagras inne i bildfilen, tillsammans med din bild. Där ingår fält som datum, fotograf, copyright, plats, ort, land, rubrik, bildtext, nyckelord, instruktion, kontaktinformation till fotograf och bildbyrå mm. Alla moderna bildarkiv- och bildredigeringsprogram stödjer IPTC.

Betalningsflöde

I grundfunktionen så finns en webshop, men det finns två olika moduler för betalningsflödet - Egen manual faktura som ingår i grundfunktionen eller kortbetalning som är extra modul. Du kan alltså i grundmodulen låta kunder handla men du kan inte låta dem betala med kreditkort. Se nästa punkter och flödesdiagrammet längst ner på denna sida.

(1) Webbshop med egen faktura (ingår i grundkonfigurationen)
Kunder kan själva hämta, betala via faktura och ladda ner högupplösta bilder direkt utan din inblandning. För dig betyder det mindre jobb och större frihet under exempelvis semester eller när du är ute på uppdrag. Denna funktionen ingår i grundmodulen. Vill du även att kunder skall kunna betala online med kreditkort så finns en separat modul för det.

(2) Komplettera webbshoppen med Kortbetalning (extrafunktion som kan köpas till)
Du kan komplettera din webshop med en kortbetalningsmodul från Paypal. Kunder kan själva hämta, betala med kort och ladda ner högupplösta bilder direkt utan din inblandning. För dig betyder det mindre jobb och större frihet under exempelvis semester eller när du är ute på uppdrag. En annan fördel med kortbetalning är att du säkerställer att du får betalt (vilket är viktigt om du säljer utskrifter), samtidigt som det kan vara smidigare för vissa kunder (tex privatpersoner). Likaså kan det vara bra om du säljer till utländska kunder.

Vi samarbetar med Paypal för att leverera en säker kortbetalningslösning. Paypal tar en avgift per varje köporder, men det kostar inget att installera eller det är inte heller någon avgift om du inte säljer något. Imagedesk tjänar inget på denna avgift.

Vilka avgifter tar Paypal?
Deras kompletta prislista hittar du Paypal.com

Du och din bildbyrå

Du kan presentera hela ditt arkiv på Imagedesk och ändå möta kraven från din bildbyrå. En kund som vill köpa en bild som ligger på Imagedesk och som enbart ska säljas via bildbyrån länkas på ett enkelt sätt till din byrå.

Egen CSS

Styr exakt ditt eget utseende genom att manipulera grundmallen med egen CSS.

Kortbetalning

Addera på kortbetalning via Paypal.

Auto-importer

Imagedesk har en smart logik där du kan konfigurera agenter som bevakar utvalda FTP-foldrar och när ny foldrar/bilder upptäcks där så suger Imagedesk in dem och skapar upp folder och importerar filerna


Funktioner: Agency-modulen

Nyckelordsträd för strukturerad tilldelning av nyckelord

Är du en i bildbyrå så vet vikten av tilldela rätt nyckelord till dina bilder. I Imagedesk Agency-modul finns en avancerad logik för hantering av nyckelord och sortering i ett nyckelordsträd, och för att tilldela nya bilder kompletterande nyckelord utifrån de nyckelord som redan är satta på bilden. Tex varianter, synonymer olika stavningar.

Backoffice för partners och stringers

I Agency finns stöd för hantering av stringers, betalningsflöden, faktureringsunderlag, fakturering. API-koppling direkt med Fortnox för sömnlös hantering av utgående fakturor och dess betalstatus. Stöd för försäljning av kollektioner till externa partners.