Serva dina kunder med att ta hand om kundens bildarkiv

[2008-11-25] Har du återkommande kunder så kan ett bra sätt att ytterligare serva kunderna vara att du som fotograf håller reda på kundens bildarkiv. Vi har nu lagt till så att de foldrar som tillhör en Kund syns i Folderträdet via sökning (om kunden loggat in). Med lite smart uplägg så kan Kunden få en känsla av ett mycket proffsigt och snyggt upplägg för alla de bilder du fotograferat åt kunden.Många Imagedesk-kunder och andra fotografer som ringer eller mailar om Imagedesk frågar om vi har stöd för att kunden skall se sina bilder efter att de loggat in. Hittills har vi haft ett bra stöd via kund-tilldelade ljusbord och det fungerar bra för de flesta sammanhang, men många Fotografer efterfrågar också funktionen att Fotografen kan lagra alla fotograferingarna på ett tydligt sätt för Fotografens Kund.

Vi har sen tidigare haft Kundfoldrar som Kunden kunde hitta via inloggning och Mitt Konto-menyvalet, däremot så presenterades det inte så snyggt. Detta har vi nu åtgärdat iochmed denna nya uppdateringen av Imagedesk. Nu syns Kundfoldrar i det publika folderträdet, så en inloggad kund kan man snabbare hitta sina bilder. Klickar en inloggad kund på Bildarkiv-menylänken så kommer dessutom kundens bilder blandas in bland de 50 senaste bilderna. Om du har få publika bilder utan nästan enbart jobbar med Kundfoldrar så kommer de 50 bilderna bara innehålla Kundens bilder.

Så här skapar du upp Kundfoldrar

- Skapa upp en Kund och Kontakperson via Administrationssidorna.
- Skapa en ny Folder. Spara. Välj sedan Tillhör Kund.
- Du kan sedan börja skapa upp en understruktur med foldrar (precis som på din hårddisk). Alla underfoldrarna kommer automatiskt tillhöra kunden.
- Importera sedan in bilderna i de nya Kundfoldrarna.

Hur upplever kunden funktionen?

- När kunden kommer till ditt konto så om kunden inte är inloggad så syns bara publika foldrar och bilderna i dem.
- Kunden loggar in och via Bildarkiv-menyvalet och folderträdet som visas där, så ligger unders Kundfoldrar. Där kommer Kunden se sina foldrar och kan sedan jobba med bilderna.
- Via sökfältet så söker Kunden båda via Publika bilder och via Kundens egna foldrar.
- Kunden kan fortfarande via sitt menyval Mitt Konto, och fliken Kundfoldrar hitta sina foldrar. Via Mitt Konto så kan kunden ladda ner alla bilderna via ett snabb val (detta val finns inte via det publika folderträdet. Där jobbar man istället med nedladdning via ljusbord).