FTP program

[2007-05-15] Vi rekommenderar att du använder ett FTP program för att flytta bildfilerna mellan din dator och din Imagedesk.

Använder du PC?

Om du använder PC så rekommenderar vi WS_FTP Home. Den har de funktioner som behövs och du kan ladda ner och testa gratis. Vill du köpa den så kostar den ca 300 kr. Du ladda ner den härifrån.

Använder du Mac?

Använder du Mac så rekommenderar vi Panic Transmit. Den har de funktioner som behövs och du kan ladda ner och testa gratis. Vill du köpa den så kostar den ca 200 kr. Du ladda ner den härifrån.

Annat FTP program!?

Om du redan har ett FTP program eller vill använda något annat än de vi föreslår ovan så går det alldeles utmärkt. Det finns inga krav från Imagedesk på vilket FTP program du använder.

Att koppla upp sig

I FTP programmen finns hjälp och handledningar om hur du kopplar upp dig. Använd uppgifterna som finns i välkomstmailet från oss eller så hittar du dem efter att du loggat in menyvalet Importera och bit ner till vänster.

Viktigt! Använd Passive Mode

I alla FTP program finns en val där man kan välja att kryssa i Passive Mode. Gör det för annars kan du få felmeddelande om att uppkopling "timar ur". Det valet finns ofta under Avancerat, och om du inte hittar det så sök i FTP programmets hjälp.