Ny funktion - Kundfoldrar

[2008-05-15] En efterfrågad funktion är kundfoldrar, och nu har vi lagt till den funktionen.

Här är grundfunktionerna:

- Kundfoldrar är en folder som kan tilldelas till en kund.
- En kundfolder kan bara tillhöra en kund
- En kundfolder syns bara för en enskild kund
- Bilder i en kundfolder är dolda och kan alltså bara ses av den kund som äger foldern
- På en kundfolder kan man markera om kunden skall få ladda ner de högupplösta filerna eller inte.
- En bild kan som vanligt bara ligga i en folder i taget
- En kundfolder kan bara ligga under Uppdragsfoldrar och har en liten blå ikon på sig.
- OBS! en kundfolder kan bara finnas i översta nivån under Uppdrag. Du kan inte skapa kundfolder på nivå två och neråt.Kundfoldrar syns för en besökare via folderträdet i bildarkivet

Om en kund fått en folder tilldelat till sig så syns denna folder under Uppdrag / Assignments via folderträdet. Söker en kund efter ett ord så kommer kunden också få träffar på bilder som ligger i kundens kundfolder.

Vad är skillnaden mellan ljusbord och kundfoldrar?


Kundfoldrar är en primitivare variant av ljusbord. I kundfoldern kan man bara titta på tumnaglar och om fotografen markerat det så kan besökaren ladda ner filerna som högupplösta filer. Besökaren kan däremot via bildinfo lägga dem på ljusbord och på så vis skapa ljusbord och ladda ner skissbilder mm.

Hur kan jag använda kundfoldrar?


Kundfoldrar kan ses som ett komplement till ljusbord (som också kan tilldelas till en enskild kund). Kundfoldrar kan användas som lagringsutrymme för en kund som inte vill hålla reda på bildfiler på egen dator eller server. Kunden kan då logga in på fotografens personliga arkiv och via sina foldrar hämta bilder gamla bilder.
Ett annat sätt är att man efter ett uppdrag lägger alla bilder i en kundfolder och sedan skapar ett par ljusbord med förslag på olika sorteringar. Tex vid en produktfotografering så kan alla bilderna från den fotografering ligga i kundfoldern och sen kan fotografen gjort ljusbord med "omslagsförslag", "bästa xx bilderna" mm.