Kreativ sammanlänkning av flera webbplatser

[2007-12-13] Erik back på Fiction Design använder Imagedesk som en del i sin verksamhet, men han har även en blogg och en del där han säljer printar och tavlor. Erik har på ett enkelt men kreativt länkat samma dessa tre delar så kunden upplever det som en enda sajt.

Frames

Med hjälp av frames så håller Erik ihop de tre olika sajterna. Frames är ett förhållandevis enkelt sätt att hämta in innehåll från en annan webbsida till en huvudsida. Erik Back har en frame som ligger överst på sidan och där de olika loggorna ligger. Klickar man på en logga så byts innehåller i den undre framen och i den länkas rätt innehåll. Genom att ha samma bakgrundsfärg och inte visa ramar på frameset:et såkommer en kund uppleva det som en enda sajt.

Enkel HTML plockar fram en extra sökruta

Med hjälp av HTML-kod så har Erik också lagt till en extra sökruta på sin framsidan. Denna sökrutans kod kan även användas i nyhetsbrev så att kunder snabbt kan söka efter andra bilder än de som var i nyhetsbrev (troligtvis så kommer vi bygga in detta som standardfunktion i nyhetsbrevet).