Stöd för synonymer och nyckelord

[2014-06-16] Under våren så har vi byggt funktionalitet för strukturerad nyckelordstilldelning och användande av synonymträd.

Detta är en ny riktigt spännande funktion som lyfter Imagedesk ytterligare som verktyg för ditt bildarkiv. Vad vi byggt består av två delar som hänger ihop och som utgår från nyckelord-/synonymträd. Ett sådant träd är ett strukturerat träd där du som fotograf strukturerat upp alla dina nyckelord.Ett nyckelordsträd kan tex se ut så här:

Sport
- Handboll
- Fotboll
-- Fotbollhandskar
-- Fotbollskor
-- Fotboll
etc.

och vad man också lägga in är synonymer, tex

Sport
- Handboll
- Fotboll
-- Fotbollhandskar
-- Fotbollskor
--- Fotbollsdojjor (S)
-- Fotboll
--- Boll (S)
etc.

där orden med (S) efter är en synonym till ordet ovanför. Funktionen kommer innebära att om man skapar upp synonymer så kommer även dessa med när man sätter ett nyckelord. Dvs anger man Fotboll så kommer även Boll hamna som nyckelord på bilden. Likaså kommer man kan matcha in synonymer på bilder med redan satta nyckelord. Rätt gjort så kan detta vara ett mycket effektivt verktyg för att tagga sina bilder så att kunderna hittar bättre.

Funktionen är i Beta-test under sommaren och i början av hösten kommer vi släppa den och då med handledningar för hur man kan arbeta effektivt med funktionen.