Ny release (3.9) av Imagedesk

[2013-09-26]

Ny funktionalitet

- vi har släppt en stor uppdatering av hur du kan arbeta med dina bilder i admingränssnittet. Vi har i detta gränssnittet slagit om nuvarande Folderstruktur och Bilder, så att man skall slippa hoppa man två vyer för att tex skapa en ny folder.

Vi har flyttat om så att du till vänster har en panel med folderstruktur (nytt här är att du högerklickar för att redigera en folder). I mittenpanelen så ser du tumnaglar men kan även klicka upp en bild stort (här anpassar sig bilden efter sin skärmstorlek), och till höger ligger en panel med olika inställningar (här har vi bland annat jobbat mycket med att bilder med olika språk snabbare och tydligare skall kunna editeras).En annan ny funktion är att du via tangentbordet kan navigera mellan bilder (detta kan vara bra när man skall gå igenom en ny mängd bilder för att kontrollera metadata).


- En ny funktion är att det går att ge fri nedladdning till ett visst antal publika bilder utan att kunden behöver ställas om till Fri nedladdare. Detta är löst genom att man på ett ljusbord kan markera "Ladda ner fritt".


- vi har sett över SEO stödet och har gett nyckelordet klassen H2 för att bättre matcha Googles sätt att indexera en sida (detta gäller då sidan som visar en skissbild och nyckelorden skall få bättre ranking).
- Du som fotograf kan nu själv bestämma vilka saker som skall vara synliga tillsammans med bilden på visningssidan. Du kan nu styra så att bara de fält du vill ha syns.


- Vi har lagt till så du kan välja mellan två tumnagelstorlekar (150px och 200px).


- Vi har lagt till logik så att även vid fri nedladdning så får man möjlighet att baka om storleken på den bild som man tankar ner. Detta är smidigt för ett bildarkiv där den som tar ner bilden inte har något bildbehandlingsprogram eller om man redan vet vilken storlek bilden kommer användas i.Justeringar

- ett köp på poäng har fått tydligare info på din följesedel.
- smärre visuella förbättringar i utseende i administrationsläget.
- även fast-pris bilder kan köpas på poäng.
- vid tilldelning av ljusbordet visas en lista sorterat på företag och sen namn inom företaget.
- visningen av kundfoldrar har styrts upp så att det är samma utseende/logik oavsett om man som kund går via bildarkivet - uppdrag, eller via mina sidor - mina foldrar.

Buggrättning

- vid köp på poäng fanns en bugg som gjorde att bild inte kunna laddas ner.
- om gömde ikoner under tumnaglar så dolde man också alla ikoner på bildvisningssidan.