Ny release (3.5) av Imagedesk

[2012-10-30] Förra veckan släppte vi en ny release av Imagedesk. Nya funktioner är bättre och förenklad sökning för en kund, där kunden ser förslag på sökord vid sökning. Och dels att du som fotograf kan presentera priskategorier att sök i.

Nya funktioner

Type-ahead vid sökning i sökfältet. En kund kommer presenteras med förslag på ord som matchar det ord som kunden skriver i sökfältet.


Sökning inom priskategori kan läggas under sökfältet. Detta kan användas för att presentera de olika priskategorier som dina bilder har. Du kanske har visa med Fastpris och andra med RM-prislista. Då kan kunden enklare och tydligare välja i vilken priskategori sökningen skall ske.


Egenuppladdad illustrationsbild till folder visas i uppladdad storlek. Med denna förändring så kan du i kombination med egen CSS manipulera hur din foldrar presenteras. Default så presenteras bilderna i 150px som max men nu kan du justera detta och använda detta för skapa ett eget utseende.
- Man kan ställa in så att avtal inte behöver godkännas vid nedladdning. För kunder som laddar ner ofta kan det kännas irriterande att behöva avtalet varje gång. Nu kan du själv ställa in om kunden skall godkänna avtalet eller inte.
- Justeringar kring hantering av metadata i samband med nedladdning av högupplöst fil och skissbild. Du kan själv ställa in om du vill behålla originaldata (vilket vi rekommenderar) eller låta Imagedesk skriva över (viss data skrivs inte in i filen).


Övrigt

- Buggrättning (förhandsvisning vi hovring, inställningar vid import sparades inte, bildfilers ordning i uppdragsmappar, engelska foldertitlar visade inte, manuellt byte av bildfil fungerar igen, åtgärden ladda ner högupplöst ur kundfolder finns igen (om det är valt på foldern), tidigare leveranser kan återigen laddas ner av kund).