Nya funktioner, buggfixar och inom kort

[2012-08-21] Nu är vi tillbaka efter semestrarna och tar nya tag. Här är lite om vad vi gjort och vad som kommer inom kort.

Senaste nytt

Vi har under slutet av våren och fram till semestern arbetat med våra interna utvecklingsmiljö och sett över vår utvecklingsprocess. Imagedesk har ju funnits sen 2006 och miljön är nu komplex vilket kräver mer struktur i hur vi släpper nya funktioner.

Vi kommer gå över till en utvecklingsprocess där vi släpper releaser av Imagedesk. Rent tekniskt så betyder det att vi justerar fel och lägger till nya funktioner i en helt separat miljö och när de är testade så släpps allt på en gång. Det innebär att vi inte lika ofta kommer släppa nya funktioner men att när vi släpper så släpper vi flera saker samtidigt.

Efter sommaren så har vi gått igenom allt en gång till och igår så flyttade över till denna process och släppte de första releasen. Behållning för dig som kund är att vi skall kunna ha en ännu mer stabil miljö. Denna release innehåller:

Nytt:
- landsflaggor för språk för att besökare lättare skall kunna se vilket språk som är aktuellt och vilka man kan byta mellan.
- Inställning för att på tumnagelsidor visa sajten så bred som besökarens skärm (för att kunna visa så mycket tumnaglar som möjligt när man söker). Du hittar inställningen via Inställningar - Utseende - Sökresultat - Design för söksida.
- Import / Export av kundregister. Du hittar knappar för detta på Kunder-fliken.
- Autoimport kan nu bevaka roten i din FTP-folder. Det innebär att nya foldrar med bilder som finns i din FTP kommer automatiskt att skapa upp både folder och bilder i din Imagedesk. Du behöver då bara ha en enda autoimport igång.
- Förenklat formuläret för en autoimport, och förtydligat listan med alla autoimporter.

Buggfixar:
- i metadatahantering för specifika katalogprogram
- plus en del mindre buggar


Inom kort

Inom en månad så kommer vi släppa en väldigt fiffig koppling med Adobe Lightroom och Imagedesk. Till Lightroom så kan man skapa olika plugins (små smarta program som automatiserar saker eller hjälper till med saker) och vi kommer skapa ett plugin där din Lightroom-katalog automatiskt kan synkas mot din Imagedesk. Det kommer vara så smidigt att om du både lägger till och tar bort mappar/bildfiler så kommer detta synkas mot din Imagedesk.

Vi håller som bäst på att bygga klart det hela och kommer komma med en guide till hur du kan jobba, vilka möjligheter och begränsningar som finns.