Sökordsoptimera ditt bildarkiv

[2009-11-02] Eftersom vi vill att Google skall hitta och indexera dina bilder och ditt bildarkiv så bra som möjligt så har vi lagt en funktion där varje bildarkiv kan visa sin webbplatskarta för Google. Det är enkelt gjort men mycket viktigt för din sökordsoptimering (SEO).

En webbplatskarta är precis vad det låter som nämligen en karta över ditt bildarkiv. När Google kommer till en sajt så försöker Google hitta alla sidorna (i det här fallet bilderna) och för att underlätta för Google så finns ett strukturerat sätt att visa upp bildarkivet, och detta kallas Webbplatskarta (sitemap). Egentligen behöver du inte veta mer än så och det du behöver göra att skicka in din webbplatskarta till Google. Den applikation man använder hos Google heter Webmaster Tools och den har adressen https://www.google.com/webmasters/tools/. Du loggar in med samma kontouppgifter som du har mot andra Google applikationer.

Googles instruktion

https://support.google.com/webmasters/answer/183669?hl=sv

Adress till din webbplatskarta (sitemap)

När du skapat upp ditt konto i Webmaster Tools och lägger till din webbplatskarta så frågar Google om adressen till den. Adressen är enligt dinsajt.imagedesk.se/sitemap.xml