Förbättringar av hur dina kunder ser sina ljusbord

[2009-09-02] Vi har lagt till så att ljusbord blir mer effektiva och tydliga. Dels så finns logik så man kan enkelt välja bort bilder, dels sätta betyg och dels nya sorteringar vid visning. Allt för att dina kunder lättare skall kunna välja ut bilder. Längst ner hittar du en film som beskriver hur det fungerar.Nya funktioner

- två flikar, en som visar urvalet och en som visar de bilder man valt bort. Klickar man på minustecknet under tumnageln så kommer bilden flyttas mellan flikarna. När en kund får ett ljusbord så ligger alla bilderna under fliken Ljusbord och fliken Bortvalda bilder är tom. Kunden kan då enkelt sortera fram det slutliga urvalet genom att klicka på minustecknet. Vill man lägga tillbaka en bortsorterade bild så klickar på fliken Bortvalda bilder och klickar på minustecknet under tumnageln.

- under tumnaglarna finns fem stycken stjärnor för att sätta betyg (detta är inte samma fält som kan finnas i ITPC informationen på en bildfil). Genom att markera på stjärnorna kan man snabbt göra en betygsättning och sortera bilderna efter det.

- rör man med musen över en tumnagel så kommer man direkt få en preview av bilden. Också detta för att snabbare kunna få en översikt över vilka bilder man vill behålla.

- det finns två nya rullgardinsmenyer ovanför tumnaglarna - Urval och Sortering. Med dessa så kan sortera bilderna efter betyg och i vilken ordning.

- ljusbordet har fått en ny design som ser likadan ut oberoende av vilket tema man har på sin sajt. Den nya designen är tydligare och enklare att överblicka. - till vänster finns Kommentera ljusbordet. Denna funktionen är inte ny men om kunden skriver något där så kommer du som fotograf att få ett mail med den informationen. Uppmuntra dina kunder att skriva sina önskemål i det fältet så kommer du ha bättre kontroll över urvals/leveransprocessen.