Kortbetalning via Paypal

[2009-08-11] Nu kan du beställa kortbetalning som modul till din webbshop. Vi har tidigare använt Payer som partner men vi har nu bytt till Paypal. Dels är Paypals avgifter bättre, dels så hanterar de språk och valutor mycket bättre och det är dessutom väldigt enkelt att komma igång.Att koppla in kortbetalning betyder att dina kunder i varukorgen kommer kunna välja Kortbetalning som ett alternativ (förutom faktura), eller bara kortbetalning som alternativ om du angett att den enskilda kunder bara får köpa bilder så.

Fördelen med kortbetalning är att du säkerställer att du får betalt (vilket är viktigt om du säljer utskrifter), samtidigt som det kan vara smidigare för vissa kunder (tex privatpersoner). Likaså kan det vara bra om du säljer till utländska kunder.

Hur kopplar jag in kortbetalning?
- Logga in på din Imagedesk, välj Start och till höger Din konfiguration. Klicka på Ändra. Klicka dig vidare till andra fliken "2. Välj konfiguration". Där väljer du till "Kortbetalning" och betalningspartner Paypal.
- Välj Beställ till höger.
- Välj sen i Nyhetskolumnen under Start dokumentet Inkoppling av kortbetalning via Paypal för läsa om hur du sätter upp Paypal-kontot och koppla ihop det med din butik.

Vilka avgifter tar Paypal?
I skrivande stund (11 augusti 2009) så tar Paypal 3,4% + 3,25 SEK för betalningar i spannet 0,00 SEK - 25 000,00 SEK. Deras kompletta prislista hittar du Paypal.com